Browse collections

Library collection of textbooks used in courses at Wageningen University

  • external user (warningwarning)
  • Log in as

Records 1 - 4 / 4

  • help
  • marked list
  • export

    Export search results

  • alert
    We will mail you new results for this query: recordtype=seriewerk OR monografie OR deel OR koepel
Check title to add to marked list
Sort by
help
Cursus biodiversiteit van Nederland : onderdeel Fauna [Lecture notes]
Simon, Sabrina \ Fatouros, Nina \ Holstege, Niko \ Scheifes, Renske \ Joosten, Lotte \ Schranz, Eric \ Courbois, Matthijs \ Eekelen, Ellard van \ Stip, Anthonie \ Groendijk-Wilders, Nynke \ 2017
fauna - biodiversity

Used in course: BIS-10306 Biodiversity of The Netherlands
help
Cursus biodiversiteit van Nederland : practicum handleiding onderdeel Flora [Lecture notes]
Lemmens, R.H.M.J. \ Groendijk-Wilders, N. \ 2017

Used in course: BIS-10306 Biodiversity of The Netherlands
help
Heukels' Flora van Nederland [Monograph] - 23e [geheel vernieuwde] dr. / [tek.: Jaap Vermeulen ... et al. ; met medew. van: John Bruinsma ... et al.]
Heukels, H. \ Meijden, R. van der \ Bruinsma, J. \ 2005
plants - keys - identification - taxonomy - taxa - genera - phytogeography - netherlands

Dit is het standaardwerk over de flora van Nederland. U vindt in 1 band de meest complete, wetenschappelijk betrouwbare flora. Met 2.000 soorten - een toename van 8% sinds 1996 - en een schat aan gedetailleerde illustraties. De enige flora die op ruime schaal op veldexcursies wordt getest. Sinds het uitkomen van de vorige editie is het internationale onderzoek naar de afstamming van planten (en dieren) in een bijna revolutionaire versnelling gekomen. Deze nieuwe inzichten zijn op een verantwoorde wijze ingepast. De gevolgen zijn duidelijk zichtbaar in de nieuwe volgorde der ordes en families, en deels ook in de verdeling van de genera over de families. In driekwart van de families is daarin niet veel veranderd, maar voor bijna alle families geldt dat zij op een andere positie in het boek verschijnen. De nieuwste inzichten op basis van wereldwijd DNA-zonderzoek zijn verwerkt.


Used in course: BIS-10306 Biodiversity of The Netherlands
help
Insectengids [Monograph] - Herz. uitg
Bellmann, H. \ Heitmans, W.R.B. \ Grunsven, R. van \ cop. 2010
insects - guide books - entomology - identification - inventories

Insecten zijn verreweg de soortenrijkste klasse van het dierenrijk. Deze gids biedt de lezer een leidraad in de ongekende veelvormigheid van deze groep, met 1400 afbeeldingen in kleur. Ruim 1000 soorten insecten worden natuurgetrouw door middel van afbeeldingen in kleur afgebeeld. Bij alle soorten wordt informatie gegeven over het voorkomen in Europa, en zijn er, indien nodig, aanvullende gegevens verstrekt over verspreiding in Nederland en Belgie.


Used in course: BIS-10306 Biodiversity of The Netherlands; BIS-21306 Webs of Terrestrial Diversity
Check title to add to marked list

Show 20 50 100 records per page

 

If you are interested in publishing in a specific journal, please use the WUR Journal Browser. You can browse through a collection of over 30,000 journals to publish in. Find journal information on Open Access, Impact, discount on article processing charges, etc.

Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.