Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 174084
Titel De tuin om de school wat doe je ermee? : een bronnenboek ten dienste van de inrichting en het gebruik van het schoolterrein
toon extra info.
red. Kees Both, Henk de Bruijn, Kees Houtman [et al.]
Auteur(s) Both, K. ; Bruijn, H. de ; Houtman, K.
Uitgever Enschede [etc.] : Stichting voor de Leerplanontwikkeling [etc.]
Jaar van uitgave 1982
Pagina's 104 p.
ISBN 9032900560
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) tuinen / scholen / milieueducatie
Rubrieken Onderwijs (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit schooltuinboek, een bronnenboek ten dienste van de inrichting en het gebruik van schooltuinen, is het resultaat van de samenwerking van veel mensen en verschillende instanties. In het boek wordt materiaal aangedragen voor pedagogische en onderwijskundige overwegingen die bij de inrichting van het schoolterrein een belangrijke rol moeten spelen. Het boek heeft als doel schoolteams bewust te maken van de mogelijkheden die de directe schoolomgeving biedt voor het lager- en kleuteronderwijs. Daarbij gaat het met name over het biologieonderwijs, want zoals gymnastiek een gymzaal nodig heeft, zo heeft het biologieonderwijs een stuk natuur bij de hand nodig omdat veel onderwijsdoelen niet binnen het klaslokaal verwezenlijkt kunnen worden. Dit boek is een leidraad voor het opzetten van een schooltuin. Aan de hand van de verschillende hoofdstukken wordt bekeken of het haalbaar is een schooltuin op te zetten en wat de mogelijke doelstellingen kunnen zijn van een schooltuin en aan welke voorwaarden de tuin zou moeten voldoen. Ook wordt bekeken hoe de schooltuin kan worden geïntegreerd in de bestaande activiteiten en lessen, hoe het geheel ingericht kan worden (ook met het oog op reeds bestaande situaties). Vervolgens worden er een groot aantal potentiële activiteiten beschreven die in het natuuronderwijs gebruikt kunnen worden. Als afsluiting zijn er een aantal aanbevelingen en een lijst met organisaties die geraadpleegd kunnen worden voor advies
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.