Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1783429
Titel artikel Sleepbaan brengt spoorbrug op definitieve plek
Auteur(s) Pijnenburg, P. ; Hesselink, B.
Tijdschrifttitel Land + water : magazine voor civiele- en milieutechniek
Deel(Jaar)Nummer 45(2005)11
Paginering 26 - 27
Annotatie(s) ills
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) bruggen / bouwconstructie / kanalen / bouwtechnologie / spoorwegen / overijssel
Rubrieken Civiele techniek
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Sinds mei dit jaar kruist het treinverkeer bij Eefde het Twentekanaal via een modern vormgegeven zwarte boogbrug. Deze brug – in de volksmond al ‘Black Beauty’ geheten – is ontworpen door Holland Railconsult en gebouwd door Hollandia. De bouwwerkzaamheden begonnen in mei 2004. De oude spoorverbinding over het kanaal bestond uit twee enkelsporige vakwerkbruggen met aan weerszijden twee enkelsporige toeleidende bruggen. Aangezien de landpijlers van deze toeleidende bruggen op de plek stonden waar de nieuwe hoofdpijlers waren gepland, zijn deze bruggen tijdens een korte buitendienststelling vervangen door iets langere hulpsteunbruggen. Dit maakte het mogelijk om de oude pijlers te slopen en de nieuwe te bouwen zonder het treinverkeer te hinderen. De nieuwe pijlers zijn eerst tot net onder de hulpbruggen gebouwd. Vlak voor het plaatsen van de nieuwe brug zijn ze met betonnen prefab-elementen ruim een meter verhoogd. Dit was noodzakelijk omdat Rijkswaterstaat eiste dat de doorvaarthoogte van de nieuwe brug een meter groter moest zijn dan die van de oude spoorbrug
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.