Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1787614
Titel artikel Thema geluid
Auteur(s) Evenblij, M. ; Didde, R.
Tijdschrifttitel Milieumagazine : vakblad voor milieumanagement
Deel(Jaar)Nummer 16(2005)8
Paginering 16-17,19-20,22-23
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) geluidshinder / geluid / lawaaibestrijding
Rubrieken Geluidsoverlast
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting 1. Geen koffie en gebak meer. Voor de branche voor industriële geluidswering zijn de grote infrastructurele projecten achter de rug. De geluidsmarkt verandert. Zij verschuift van infrastructuur naar arbo & milieu. Naast de hygiënische markt is er een grote toekomst in brandwerende eisen. Er worden wat producten verbeterd, maar grote innovaties blijven uit. 2. Lawaaibestrijding: wie, hoe en wat? Producten, technieken en diensten van bedrijven (met naam en emailadres) die actief zijn op de geluidsmarkt. 3. Ook geluidshinder wordt duur betaald. Volgens Gilles Janssen (Innonoise) is het lawaai dat het wegverkeer en de trein veroorzaken geen belangrijke kwestie. Technische oplossingen zijn er wel. Keer op keer wijst onderzoek uit dat verkeerslawaai en geluidsoverlast in woningen toeneemt. Janssen denkt dat de onderschatte kwestie van het verkeerslawaai mede wordt veroorzaakt door de ontoereikendheid van de Wet geluidhinder. De wet functioneert vooral goed als er veranderingen aan wegen plaatsvinden en niet als gevolg van groeiend verkeer. De veranderingen gaan erg langzaam, mogelijk door dominantie van het vakgebied door de "oude garde"
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.