Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1853038
Titel artikel De gevaren van doctrinair plannen
Auteur(s) Engelsdorp Gastelaars, R. van
Tijdschrifttitel Ruimte in debat / Ruimtelijk Planbureau
Deel(Jaar)Nummer (2007)2
Paginering 2 - 7
Online full text
Trefwoorden (cab) regionale planning / stedelijke planning / groene hart / veenweiden
Rubrieken Landgebruiksplanning
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De centrumfunctie van binnensteden moet beschermd worden, verstedelijking moet plaatsvinden in de vorm van compacte stadsuitbreidingen en het Groene Hart moet open blijven. Het zijn voorbeelden van doelstellingen die al decennia lang richtinggevend zijn voor het ruimtelijk beleid in Nederland. Doelstellingen die steeds meer onder druk komen te staan van maatschappelijke ontwikkelingen zoals de groei van bevolking, welvaart en mobiliteit, maar die nog altijd algemeen worden beschouwd als nastrevenswaardig. Terecht? De praktijk van de ruimtelijke planning wordt in Nederland al decennia lang overheerst door een algemeen aangehangen planningsdoctrine. Er bestaat onder professionals een breed gedragen consensus over de te volgen werkwijze, over de achterliggende ordeningsprincipes zoals ’evenwicht’ en ’gelijkwaardigheid’, en ook over de uitwerking daarvan in ruimtelijke doelstellingen. In dit essay betoog ik dat deze planningsdoctrine leidt tot verstarring en tot het onvermogen om goed te reageren op nieuwe inzichten en nieuwe ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.