Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1853858
Titel artikel Zijn klachten bij het Veterinair Tuchtcollege te voorkomen
Auteur(s) Hilhorst, L. ; De Bordes, E.C. ; Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan, M.M.
Tijdschrifttitel Tijdschrift voor diergeneeskunde
Deel(Jaar)Nummer 132(2007)18
Paginering 687 - 693
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) veterinair recht / veterinaire praktijk / dierenartsen / communicatievaardigheden / rechtscolleges / beroepsethiek / functieuitoefening / bescherming van de consument / nederland
Rubrieken Diergeneeskunde (algemeen) / Publiekrecht
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De laatste jaren is er in Nederland een verandering gaande te aanzien van de wijze waarop men tegen dieren aankijkt. Dieren worden meer en meer gezien als ‘waardige medeschepsels’. Om na te gaan of de ontwikkeling die gaande is in de Nederlandse maatschappij ten aanzien van dieren, ook terug is te zien in de ontwikkeling van het veterinair tuchtrecht, is een inventariserend onderzoek uitgevoerd betreffende de uitspraken van het Veterinair Tuchtcollege. Men kan bij het Tuchtcollege terecht met een klacht over het diergeneeskundig handelen van een dierenarts, dierfysiotherapeut, dierenartsassistent of veeverloskundige. Een tweede doel van het onderzoek was na te gaan wat onderliggende oorzaken zijn voor het indienen van een klacht. Wanneer de onderliggende oorzaken voor het ontstaan van een klacht kunnen worden achterhaald, kan het aantal klachten mogelijk worden beperkt. Voor het onderzoek zijn 1023 uitspraken van het VTC, gedaan van oktober 1992 tot en met december 2005, gelezen en geanalyseerd aan de hand van een gestandaardiseerd vragenformulier. De resultaten laten zien dat er in die periode geen sprake is van een ontwikkeling van het VTC overeenkomend met de toegenomen maatschappelijke interesse voor de positie van het dier. Wel is gebleken dat de oorzaak voor het indienen van een klacht vaak (mede)gelegen is in gevoelskwesties van de eigenaar. Vooral botsende normen en waarden, niet naar verwachting behandelen van de problemen, gebrek aan empathie bij de dierenarts en communicatieproblemen spelen een rol
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.