Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1856860
Titel artikel Vogelgriep : de rol van de Wereld Organisatie voor Diergezondheid
Auteur(s) Bruschke, C. ; Brückner, G. ; Droppers, W. ; Vallat, B.
Tijdschrifttitel Tijdschrift voor diergeneeskunde
Deel(Jaar)Nummer 132(2007)20
Paginering 792 - 796
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) aviaire influenzavirussen / dierpathologie / diergezondheid / agrarische bedrijfsvoering / landbouwbeleid / dierziektepreventie / ketenmanagement / vogeltrek
Rubrieken Infectieziekten / Dierziektenpreventie
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Vogelgriep is het afgelopen jaar in Nederland uitgebreid in het nieuws geweest. Omdat wilde vogels in omliggende landen waren geïnfecteerd, werden het risico van introductie in Nederland en de herinnering aan de vogelgriepuitbraak in 2003 belangrijke nieuwsonderwerpen. Ook het risico dat het circulerende virus zich zou kunnen besmetten (humane pandemie), werd in de media veelvuldig naar voren gebracht. Tijdens de vogeltrek werden in Nederland maatregelen genomen om infectie van pluimvee door wilde vogels te voorkomen. Toen de vogeltrek voorbij was en er geen infecties in Nederland geconstateerd waren, is het nieuws over de vogelgriep weer naar de achtergrond verdwenen. Ook het feit dat Nederland te maken kreeg met een nieuwe hier nog onbekende dierziekte, bluetongue, heeft daarbij uiteraard een rol gespeeld. Internationaal gezien is vogelgriep echter nog steeds zeer actueel. In dit artikel wordt de rol van de Wereld Organisatie voor Diergezondheid (OIE) en andere internationale organisaties bij de preventie en de bestrijding van deze ziekte besproken
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.