Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1859638
Titel artikel Klimaatverandering en verzekeren van rampschade [thema klimaat]
Auteur(s) Bouwer, L.M. ; Botzen, W.J.W. ; Aerts, J.C.J.H.
Tijdschrifttitel H twee O : tijdschrift voor watervoorziening en afvalwaterbehandeling
Deel(Jaar)Nummer 40(2007)22
Paginering 23 - 25
Annotatie(s) 9 refs; tab
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) klimaatverandering / nadelige gevolgen / schade / natuurrampen / risico / verzekering / verzekeringspremies / financiën / risicovermindering
Rubrieken Klimaatverandering / Financiële sector
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Eén van de belangrijkste gevolgen van het geleidelijk opwarmen van de aarde is dat verschillende weersextremen, zoals overstromingen en droogtes, in frequentie en intensiteit zullen gaan toenemen. Deze extremen kunnen tot slachtoffers leiden en schade aan de gebouwde omgeving en in de landbouw. Aangezien zware stormen en overstromingen in het verleden in Nederland zowel tot veel directe schade hebben geleid als ook indirecte schade door bedrijfsuitval en ontregeling van het openbare leven, is het van belang te onderzoeken of rampschade in de toekomst mogelijk vaker kan optreden. Deze informatie is ook van belang voor verzekeringsmaatschappijen en de centrale overheid die een belangrijk deel van de rampschades vergoeden via commerciële verzekeringen en schaderegelingen. Maar ook waterbeheerders, de landbouwsector, planners in de ruimtelijke ordening en beheerders van de gebouwde omgeving en infrastructuur kunnen van deze informatie gebruik maken om te beslissen welke maatregelen de potentiële schade het best kunnen beperken
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.