Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1861337
Titel artikel Privaat beheerde woondomeinen en de veranderende verhouding tussen publiek en privaat
Auteur(s) Lohof, S.
Tijdschrifttitel Ruimte in debat / Ruimtelijk Planbureau
Deel(Jaar)Nummer (2007)5
Paginering 2 - 7
Annotatie(s) 10 refs
Online full text
Trefwoorden (cab) stadsontwikkeling / participatie / open ruimten / woonwijken / particulier eigendom / projecten
Rubrieken Stedelijke plannen
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting In Nederland spelen private partijen een steeds grotere rol bij de ontwikkeling van woningbouwprojecten, en in toenemende mate ook van de buitenruimte. Daarbij is het niet meer vanzelfsprekend dat de buitenruimte eigendom is van de gemeente en door deze wordt beheerd. Recent zijn er tal van projecten gerealiseerd waarin de bewoners een gemeenschappelijk domein in (privaat) eigendom krijgen en zelf verantwoordelijk zijn voor het beheer daarvan. Afgaand op de plannen die nog op de tekentafel liggen, zet deze ontwikkeling de komende jaren door. In de Nederlandse woningbouwpraktijk noopt dit tot heroverwegingen over de relatie tussen overheid, marktpartijen en bewoners: Wie is waarvoor verantwoordelijk? Wie betaalt mee aan wat? En wie mag in welke fase meepraten over inrichting en ontwerp? Stijnie Lohof (stedenbouwkundige) is ervan overtuigd dat het in eigen beheer geven van de collectieve buitenruimte de mogelijkheid biedt voor een ‘semi-openbare’ kwaliteit van de woonomgeving. Voor het welslagen van een complex of wijk is het dan van belang dat bewoners bewust kiezen voor de beoogde gemeenschappelijke kwaliteit ervan
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.