Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1874694
Titel Cultuurhistorisch beleid binnen LNV na 2009 : verplichtingen van binnenuit en verwachtingen van buitenaf
toon extra info.
Titus Weijschedé, Marieke Muilwijk
Auteur(s) Weijschedé, T. ; Muilwijk, M.
Uitgever Wageningen : Alterra
Jaar van uitgave 2008
Pagina's 75 p fig., tab
Pagina's 1 online resource (75 p) fig., tab
Titel van reeks Alterra-rapport (ISSN 1566-7197 ; 1667)
Annotatie(s) Auteursnaam op omslag: T.J. Weijschedé
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) regionale planning / overheidsbeleid / nederland / cultuurgeschiedenis / cultuurlandschap / provincies
Rubrieken Landgebruiksplanning / Historische geografie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Wat moet LNV doen om na 2009 de verworvenheden van het Belvedere beleid voor de LNV beleidsterreinen te behouden? Deze centrale vraag beantwoorden onderzoekers van Alterra-WUR in opdracht van het ministerie van LNV. Dit onderzoek gaat in op de vraag wat de uitgangspunten, verwachtingen en verplichtingen zijn op het gebied van cultuurhistorie bij LNV en de provincies. Welke facetten van het cultuurhistorische beleid blijken überhaupt succesvol te zijn, zowel vanuit Belvedere als vanuit het overige LNV beleid. Door de taken van provincies en LNV te spiegelen geeft dit onderzoek meer inzicht in de verschillende werkpraktijken. Bij de aanbevelingen aan het eind van dit rapport staat centraal wat het beste voor cultuurhistorie zou zijn vanuit het rijksbelang en dan de bijpassende rol voor LNV benoemd. Deze aanbevelingen zullen richting geven aan LNV hoe zij ná beëindiging van Belvedere in 2009 hun cultuurhistorisch beleid zo kunnen inrichten, dat de verworvenheden van Belvedere niet verloren gaan.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.