Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1880894
Titel artikel Onderzoek Bewegend Bed Adsorptie ter voorbereiding op de Kader Richtlijn Water
Auteur(s) Veldhuizen, H. van ; Tongeren, W. van ; Weijma, J. ; Hanemaaijer, J.H. ; Kloeze, A.M. te ; Menkveld, W. ; Neef, R. ; Uijterlinde, C.
Tijdschrifttitel Neerslag : tijdschrift voor de regionale secties van de Nederlandse Vereniging voor Waterbeheer NVA
Deel(Jaar)Nummer 43(2008)4
Paginering 13 - 15
Annotatie(s) fig; ill
Online full text
Trefwoorden (cab) afvoerwater / waterkwaliteit / oppervlaktewater / waterzuivering / technieken / filtratie / adsorptie / denitrificatie / kosten / proefprojecten / afvalwaterbehandeling / zuiveringsinstallaties / kaderrichtlijn water
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) is erop gericht om in 2015 de kwaliteit van het oppervlakte- en grondwater in Europa op orde te brengen. Voor Nederlandse waterschappen betekent dit onder meer dat kritisch moet worden gekeken naar het effect van de lozing van effluent van rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi's) op het ontvangende oppervlaktewater. In Neerslag (2005)6 is daarover een artikel geschreven onder de titel 'Wat betekent de KRW voor onze rwzi's?' Om die reden is het Waterschap Groot Salland samen met een aantal andere Nederlandse partijen gestart met de beproeving van een nieuwe aanvullende technologie, waarmee de kwaliteit van het effluent van een bestaande rwzi verder kan worden verbeterd tegen acceptabele kosten. De technologie is erop gericht om in één stap zowel organische microverontreinigingen, zware metalen, stikstof als fosfaat vergaand uit het effluent te verwijderen. Als de proef succesvol is dan zal de technologie naar verwachting op een groot aantal rwzi's toepasbaar zijn
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.