Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1887250
Titel GEO voor de waterleidingbedrijven : quickscan naar de mogelijkheden van GIS en geo-informatie
toon extra info.
[auteurs: Kim van Daal en Sjaak van Popering]
Auteur(s) Daal, K. van ; Popering, S. van
Uitgever Nieuwegein : KIWA Water Research
Jaar van uitgave 2008
Pagina's 49 p ill
Titel van reeks BTO (2008.029)
Annotatie(s) Projectnr. B111556
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) watervoorziening / geografische informatiesystemen / informatietechnologie / drinkwater
Rubrieken Watervoorziening / Geografische informatiesystemen
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Geo-ict is de afgelopen jaren sterk in beweging. Er zijn diverse ontwikkelingen die een aantal jaren geleden in de kinderschoenen stonden maar inmiddels succesvol binnen productieomgevingen ingezet worden. Tijdens een trenddag hebben experts van de drinkwaterbedrijven de gezamenlijke directies het advies gegeven meer gebruik te maken van de mogelijkheden die geo-ict biedt en van andere sectoren te leren. Het college van opdrachtgevers heeft een geo-denktank gevraagd de kansen en mogelijkheden van GIS en geo-informatie voor de sector in beeld te brengen. Tijdens een sessie heeft de geo-denktank gekeken met welke trends de drinkwatersector rekening moet houden en welke rol geo-informatie daarbij kan spelen. Tijdens de denktanksessie zijn de belangrijkste trends voor de Nederlandse drinkwatersector besproken. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een lijst met negen trends waarvan gedacht wordt dat geo-informatie een belangrijke rol kan spelen: 1. Klimaatverandering 2. Verstedelijking 3. Nieuwe technologieën 4. Veranderende klanten (o.a. vergrijzing, verdunning) 5. Veranderende regelgeving 6. Toenemende integratie ruimtelijke ordening en waterbeheer. 7. Veranderingen in de waterketen 8. Bereiken van de Millennium Development Goals 9. Voorkomen en adequaat optreden bij calamiteiten
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.