Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1931149
Titel Stikstofwerking dikke fractie gescheiden mest als meststof voor een groenbemester : onderzoek toepassing in najaar 2009 op kleigrond
toon extra info.
P.H.M. Dekker, J.G.M. Paauw
Auteur(s) Dekker, P.H.M. ; Paauw, J.G.M.
Uitgever Lelystad : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Businessunit Akkerbouw, Groente Ruimte en Vollegrondsgroente
Jaar van uitgave 2010
Pagina's 36 p ill
Annotatie(s) In opdracht van: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit  toon alle annotatie(s)
PPO nr. 3250154009
Online full text
Trefwoorden (cab) akkerbouw / dierlijke meststoffen / stikstofmeststoffen / groenbemesters / gewasopbrengst / herfst / zware kleigronden / bemesting
Rubrieken Akkerbouw / Kunstmeststoffen, bemesting
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Toepassen van mest in de akkerbouw is noodzakelijk om het organisch stofgehalte van de bodem op peil te houden en met de mest worden goedkope mineralen toegediend. Dit maakt toepassen van mest in de akkerbouw ook economisch interessant. De belangrijkste toepassing van mest in de akkerbouw is de toepassing van varkensdrijfmest. Het tijdstip van toepassen van drijfmest is en wordt in de wetgeving al meer beperkt. Akkerbouwers op kleigrond staan huiverig tegenover het de toepassing van drijfmest in het voorjaar. Zij vrezen structuurbederf van de grond door de insporing van de zware mestmachine, verlating van het tijdstip van zaaien of poten en daardoor opbrengstverlies van het gewas dat geteeld wordt. Toepassen van mest in augustus op een graanstoppel gecombineerd met de teelt van een groenbemester zou een goed alternatief bieden voor de voorjaarstoepassing. De toepassing in augustus kan weliswaar met drijfmest worden uitgevoerd, maar omdat de dosering aangepast moet worden aan de N-behoefte van de groenbemester is de levering van fosfaat en organische stof dan beperkt. Het is daarom nuttig te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van de dikke fractie bij toepassing op kleigrond in het najaar. Het doel van dit onderzoek is om akkerbouwers op klei het perspectief te tonen van de toepassing van de dikke fractie uit mestscheidingsprojecten toegepast in augustus gecombineerd met de teelt van een groenbemester om enerzijds aan de stikstofbehoefte van de groenbemester te voldoen en anderzijds de aanvoer van effectieve organische stof op peil te houden.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.