Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1935789
Titel Grondprijskaarten 1998-2008
toon extra info.
J.W. Kuhlman ... [et al.]
Auteur(s) Kuhlman, J.W. ; Luijt, J. ; Dijk, J. van ; Schouten, A.D. ; Voskuilen, M.J.
Uitgever Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Jaar van uitgave 2010
Pagina's 48 p ill
Titel van reeks Werkdocument / Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu (185)
Annotatie(s) Onderzoeksopdracht van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), gefinancierd door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) landbouwgrond / grondprijzen / oppervlakte (areaal) / statistiek / nederland / kaarten / toekomst
Rubrieken Agrarische economie (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Prijzen van landbouwgronden zijn van belang voor het natuur- en landschapsbeleid. Enerzijds omdat ze een indicatie kunnen zijn van aanstaande veranderingen in het landschap, anderzijds vanwege hun relevantie voor de verwerving van landbouwgrond voor natuurbestemmingen. Omdat de spreiding van de grondprijzen enorm is, legt het onderzoek daar het accent op. Daarnaast wordt echter ook aandacht besteed aan de ontwikkeling van (gemiddelde) grondprijzen in de tijd. Genoemde spreiding is in de eerste plaats een gevolg van de Wet Ruimtelijke Ordening, die het toegestane gebruik van elk perceel in Nederland regelt. Bij elk soort toegestaan gebruik hoort een eigen grondprijs. Dit rapport is onderdeel van het project ‘Actualisatie Grondprijs- en Eigendomskaart’. Het geeft grondprijskaarten voor de jaren 1998, 2000, 2002, 2004, 2006 en 2008 weer. Daarnaast geeft het rapport inzicht in de grondmobiliteit (per grondmarktsegment) alsmede in de lange termijnontwikkeling van de grondprijs.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.