Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1942743
Titel KRW-maatlatten voor vis in ondiepe gebufferde M-watertypen : bouwstenen voor de evaluatie van de referenties en maatlatten
toon extra info.
Tauw ; [auteurs: Martin Kroes, Susan Sollie en Bas Bakker]
Auteur(s) Kroes, M. ; Sollie, S. ; Bakker, B. ; Tauw, Utrecht
Uitgever Utrecht : Tauw
Jaar van uitgave 2010
Pagina's [69] p
Online full text
Trefwoorden (cab) waterkwaliteit / ecologie / vissen / normen / richtlijnen (directives) / sportvissen / meren / plassen / kanalen / sloten / nederland / aquatische gemeenschappen / kaderrichtlijn water / visstand / binnenwateren
Rubrieken Aquatische ecologie / Pisces / Waterkwaliteit
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De maatlatten, toegepast binnen de KRW-systematiek ten behoeve van beoordeling, planvorming en maatregelen, zijn tevens relevant voor de sportvisserij. De uitvoering van de KRW is namelijk mede bepalend voor onder meer de ontwikkeling van visstanden en daarmee ook de toekomstige sportvisserijmogelijkheden. (Vis)Doelen, maatlatten en maatregelen dienen hiervoor logisch, passend en realistisch zijn. Sportvisserij Nederland vond het daarom gewenst een analyse uit te laten voeren naar (de gemaakte keuzes bij) de gekozen referenties, doelstellingen en maatlatten voor de visstand. Daarbij is gefocust op gebufferde, ondiepe Nederlandse meren en plassen, alsmede naar de hiervan afgeleide doelstellingen en deelmaatlatten voor sterk veranderde en kunstmatige watertypen waaronder kanalen en sloten. Sportvisserij Nederland heeft advies- en ingenieursbureau Tauw verzocht in een onafhankelijk onderzoek deze analyse uit te voeren. Met het onderzoek wordt een antwoord gegeven op de volgende centrale vraagstelling: “In hoeverre zijn de referenties en ontwikkelde maatlatten voor vissen realistisch, logisch en toepasbaar voor de Nederlandse stilstaande binnenwateren?” Om deze vraag te beantwoorden zijn de eigenschappen van en (biotische en abiotische) omstandigheden in de gekozen referentiewateren in relatie tot de daarbij gedefinieerde visgemeenschappen en (deel)maatlatten nader beschouwd. Daarbij is onderzocht in hoeverre deze referenties en (deel)maatlatten aansluiten op de (historisch-)ecologische karakteristieken van M-watertypen en bijbehorende visgemeenschappen in Nederland. Vervolgens is geanalyseerd hoe het proces naar de afgeleide doelstellingen en maatlatten, en de inhoudelijke en procesmatige keuzes daarbij, is verlopen. Onderdeel daarvan is ook een inhoudelijke beschouwing van de doorwerking van de gebruikte referenties en afgeleide (deel)maatlatten naar (deel) maatlatten voor sterk veranderde en kunstmatige wateren. Afsluitend is onderzocht hoe andere EU-lidstaten, met vergelijkbare watertypen, hun KRW-systematiek voor referenties en maatlatten voor vis hebben ingericht.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.