Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1970172
Titel Speciaal onderwijs op de boerderij : experimenten van speciaal onderwijs en zorg voor kinderen van 2 tot 20 jaar
Uitgever [Zoetermeer] : TransForum
Jaar van uitgave [ca. 2011]
Pagina's [1] p
Online full text
Trefwoorden (cab) buitengewoon onderwijs / zorgboerderijen / kinderverzorging / welzijnsvoorzieningen / dagopvang voor kinderen / relaties tussen stad en platteland / organisatievormen / multifunctionele landbouw
Rubrieken Landbouw in Nederland / Onderwijs (algemeen) / Verzorging van kinderen, zieken en ouderen
Publicatie type Poster
Taal Nederlands
Toelichting Veel kinderen met leer- en gedragsmoeilijkheden hebben het moeilijk op de kinderopvang, op de lagere school en in het vervolgonderwijs. Schoolbesturen in Amsterdam en Zaanstad willen hen helpen, samen met Jeugdzorg en Jeugdgezondheidszorg. Boerderijen kunnen een leeromgeving bieden waar kinderen en jongeren effectiever leren en nieuwe competenties ontwikkelen. Zo kunnen agrarische bedrijven in de omgeving van deze steden nieuwe (economische) waarde creëren. En zo verbinden we stad en land duurzaam met elkaar. Er zijn vaste samenwerkingsverbanden gerealiseerd tussen onderwijs- en zorgorganisaties en boerderijen. Boerderijen uit de regio Amsterdam-Zaanstad bieden een nieuwe ontwikkelomgeving aan kinderen met leer- en gedragsmoeilijkheden. Kinderen uit medisch kinderdagverblijven en speciaal basis- en voortgezet onderwijs gaan een eigen traject volgen in de natuurlijke omgeving van de boerderij. Jongeren vanaf 16 jaar krijgen een arbeidsmarkttoeleidingstraject aangeboden. Voor TransForum was het van belang om te achterhalen wat de meest effectieve organisatievormen zijn en welke ondersteuningsstructuur en deskundigheid hierbij nodig zijn. Om vervolgens door uitwisseling en publicaties anderen enthousiast te maken.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.