Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1971040
Titel Resultaten en toepassingen ecologisch onderzoek provincie Utrecht, 2005-2009
toon extra info.
[tekst: Frank Bos, Marcel Grutter, Marcel Grutter ; eindred.: Frank Bos, Berry van Arkel]
Auteur(s) Bos, F. ; Grutter, M. ; Dool, E. van den ; Arkel, B. van
Uitgever Utrecht : Provincie Utrecht
Jaar van uitgave 2011
Pagina's 56 p
Online full text
Trefwoorden (cab) flora / fauna / inventarisaties / vegetatiekartering / utrecht
Rubrieken Plantenecologie / Dierecologie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Voor tal van beleidsdoelen op het gebied van natuur, water en milieu is de provincie Utrecht verantwoordelijk of ten minste kennispartner. Het ecologisch onderzoek van de provincie vormt hiervoor vaak de basis en bovendien is de provincie doorgaans de enige partij die deze specifi eke kennis bezit. In dit rapport wordt beschreven hoe deze kennis tot stand komt. Daarnaast geeft het een overzicht van de taken die de provincie heeft voor ecologisch onderzoek. In dit rapport wordt ook gerapporteerd hoe deze kennis in de periode 2005-2009 tot stand is gekomen en concreet is gebruikt. Het ecologisch onderzoek wordt onderverdeeld in vlakdekkend, trend- en incidenteel onderzoek. Het meest omvattend is de vlakdekkende (gebiedsgewijze) inventarisatie. De provincie inventariseert vaatplanten, zoogdieren, reptielen, amfibieën, vissen, dagvlinders, libellen, sprinkhanen en (beschermde) bosmieren. De meeste aandacht gaat uit naar wegbermen, sloten, poelen, houtwallen en kleine bosjes in het landelijk gebied. Avifauna wordt niet geïnventariseerd
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.