Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1972122
Titel Beleid op de kaart : voorbeelden van de Geo-toepassing bij het Ministerie van EL&I/LNV in 2010
toon extra info.
L.A.E. Vullings, E.G.M. Dessing, M.H.G.I. Danes
Auteur(s) Vullings, L.A.E. ; Dessing, E.G.M. ; Danes, M.H.G.I.
Uitgever Wageningen : Alterra Wageningen UR
Jaar van uitgave 2010
Pagina's 54 p fig. tab
Titel van reeks Alterra-rapport (ISSN 1566-7197 ; 2124)
Annotatie(s) Uitgevoerd binnen het kader van het beleidsondersteunend onderzoek (BO) van domein NLP, thema geo-informatie
Online full text
Trefwoorden (cab) landbouwbeleid / geografische informatiesystemen
Rubrieken Landbouwbeleid / Geografische informatiesystemen
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In 2010 is geo-informatie gebruikt in een aantal projecten van het beleidsondersteunend onderzoek dat uitgevoerd is door Alterra voor het ministerie van LNV. Behalve de directe bijdrage aan deze projecten was het doel om de toepassing van geo-informatie te stimuleren. Geslaagde voorbeelden geven een beeld van de mogelijkheden. Van deze toepassingen is een analyse gemaakt van de impact van geo-informatie en zijn aanbevelingen gegeven om belemmeringen weg te nemen. De in dit rapport beschreven toepassingen laten zien dat geo-informatie een duidelijke en ondersteunende rol kan spelen in alle fasen van de beleidscyclus. De voordelen bestaan uit het vergroten van het ruimtelijk inzicht en het verhogen van de effectiviteit. Het koppelen van gegevens en rekenmodellen aan ruimtelijke thema’s ís een relatief goedkope manier om verbanden duidelijk te maken. Tegenover de voordelen staan de kosten van het beschikbaar krijgen van gegevens, hard- en software en het adequaat gebruiken daarvan. Verwacht mag worden dat de inzet van geo-informatie tot snellere en betere resultaten leidt.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.