Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1982371
Koepeltitel De agrarische geschiedenis van Oostelijk West-Friesland 1880-1930 /
Toon alle aanwezige delen
Titel 2: Veehouderij
toon extra info.
Kees van der Wiel
Auteur(s) Wiel, K. van der
Uitgever Zwolle [etc.] : Waanders [etc.]
Jaar van uitgave cop. 2011
Pagina's 192 p ill
Titel van reeks Westfriese historische reeks (dl. 2)
ISBN 9789040077791
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) geschiedenis / veehouderij / economie van de veehouderij / landbouw bedrijven / west-friesland / noord-holland / nederland / europa
Rubrieken Rurale geschiedenis van Nederland
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In de halve eeuw 1880-1930 veranderde de veehouderij zo ingrijpend dat het aanzien van West-Friesland in 1930 volkomen anders was dan in 1880. Eind 19de eeuw kreeg de wereldwijde agrarische crisis ook West-Friesland in zijn greep. Aanvankelijk vluchtten in het nauw gebrachte akkerbouwers naar de koehouderij, de zuivelbereiding, meer specifiek de kaasmakerij. Na 1900 werd de veehouderij geleidelijk teruggedrongen tot het hogere land van West-Friesland, voor tuinbouw minder geschikt. Meer en meer ging het om het zoveel mogelijk melk produceren. Dat stimuleerde ook de fokkerij, in het bijzonder de verbetering van de melkeigenschappen van het vee. West-Friesland zorgde nu zelf voor de aanwas van goed jongvee. In dit tweede deel van de Agrarische geschiedenis van Oostelijk West-Friesland het bewogen verhaal van een eeuwenlang voorname bedrijfstak in een turbulente periode.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.