Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1987919
Titel De markt van gebruikt hout en resthout in 2007
toon extra info.
Nico Leek, Jan Oldenburger en Annemieke Winterink
Auteur(s) Leek, N. ; Oldenburger, J. ; Winterink, A.
Uitgever Wageningen : Probos
Jaar van uitgave 2009
Pagina's 56 p ill
Online full text
Trefwoorden (cab) hout / afvalhout / afvalhergebruik / marktanalyse / hergebruikt hout / brandhout / nederland / biobased economy
Rubrieken Hout en houtproducten / Afvalverwerking
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In overleg met SenterNovem en het CBS heeft Probos een analyse gemaakt van de betrouwbaarheid van de gegevens voor gebruikt hout en resthout uit de beschikbare afvalstatistieken in ons land. Daaruit is de conclusie getrokken dat de exportgegevens voor gebruikt hout voor 2007 een betrouwbaar beeld geven van de hoeveelheden die in het buitenland worden verwerkt in de platenindustrie en de energie-industrie. Om de totale productie van gebruikt hout en resthout in ons land te kennen is het belangrijk om naast de exportcijfers te weten welke volumes in eigen land verwerkt worden. De gegevens van het CBS voor het binnenlands verbruik bleken, in vergelijking met eerder uitgevoerde Probos studies, duidelijk te laag. Daarnaast is voor de groep rondhoutverwerkers nagegaan hoeveel resthout zij produceren en naar welke afnemers hun producten worden afgezet. Om het binnenlandse verbruik te complementeren zijn ook de Nederlandse verwerkers van gebruikt hout in kaart gebracht.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.