Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1988324
Titel artikel Hier gebeuren leuke dingen - is dat ook iets voor jou? : programma Voeding en Gezondheid
Titel Vooruitzine : vooruitblik meerjarenafspraak 2011-2015
toon extra info.
red. S[i]lo: (Ton van der Born ... [et al.] ; eindred. GKC-bureau: (Irene van Leersum ... [et al.])
Auteur(s) Born, T. van der ; Leersum, I. van ; S[i]lo, GKC-bureau, Ede
Uitgever Ede : Groene Kennis Coöperatie
Deel(Jaar)Nummer (2012)
Paginering 24 - 27
Online full text
Trefwoorden (cab) voeding en gezondheid / publiek-private samenwerking / agrarisch onderwijs / onderwijsprogramma's / praktijkonderwijs / regionale planning / informatieverspreiding / Nederland
Rubrieken Kennisuitwisseling / Humane voeding en gezondheid
Publicatie type Hoofdstuk uit boek
Taal Nederlands
Toelichting Gezond, veilig en duurzaam geproduceerd voedsel: dat is het eindproduct waar de topsector Agrofood naar streeft. Om tot die gezondere producten en duurzame processen te komen, zijn (technologische) innovaties nodig. Daarnaast is het essentieel om een gezonde leefstijl en duurzame consumptie in de maatschappij te stimuleren. Om deze ambities waar te maken, werken overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen samen aan het vergroten, verspreiden en toepassen van nieuwe kennis op voedingsgebied. Dat kan alleen met voldoende goed opgeleide mensen die in de voedingssector willen werken. Het arbeidsmarktprobleem in de voedingsmiddelenindustrie vormt dan ook een belangrijk aandachtspunt. Om de tekorten aan mbo- en hbo-opgeleid personeel op te vangen, zal de instroom in food-gerelateerde opleidingen de komende jaren flink moeten toenemen. Deze uitdagingen wil het domeinprogramma Voeding en Gezondheid van de Groene Kennis Coöperatie aangaan door het stimuleren van vernieuwend onderwijs, dat snel en flexibel reageert op actuele omgevingsvragen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.