Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1994280
Titel Monitoring effecten van bodemdaling op Ameland-Oost
toon extra info.
[Begeleidingscommissie Monitoring Bodemdaling Ameland ; J. de Vlas, voorzitter]
Auteur(s) Vlas, J. de ; Begeleidingscommissie Monitoring Bodemdaling Ameland, Assen
Uitgever [Assen] : Begeleidingscommissie Monitoring Bodemdaling Ameland
Jaar van uitgave 2011
Pagina's 3 dl ill
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) aardgas / mijnbouw / bodemdaling / ecologie / natuurbescherming / nederlandse waddeneilanden / friesland
Rubrieken Bodemfysica
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Toen in 1985 een begin werd gemaakt met de winning van gas uit de ondergrond van Oost Ameland was er al een effectenstudie gemaakt waarin mogelijke effecten van bodemdaling werden beschreven. Nu, na 25 jaar, weten we dat die effectenstudie een goede start is geweest. Alle destijds opgezette metingen worden nog steeds uitgevoerd, elk jaar opnieuw. Ook werken nog steeds dezelfde instituten mee aan het onderzoek: de NAM zelf, het Waterloopkundig laboratorium (nu Deltares), het IBN (nu Imares en Alterra), en de vogels worden nog steeds geteld door de Wadvogelwerkgroep Ameland. Daarnaast zijn er ook aanpassingen geweest: Het onderzoek is uitgebreid, het natuurcentrum op Ameland speelt nu een grote rol, de Rijksuniversiteit Groningen is bij het onderzoek betrokken en sinds enkele jaren werkt SOVON mee. Om de respons van het ecosysteem op bodemdaling te kunnen vaststellen zijn in de eerste plaats de ontwikkelingen binnen het bodemdalingsgebied gevolgd. De bodemdaling is gemeten, en onderzocht is of de ontwikkelingen in de plantengroei en de vogelstand overeen kwamen met de verwachtingen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.