Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1997133
Titel artikel Beeld van een duizendjarige : karakteristiek van het hedendaagse veenweidelandschap
Auteur(s) Haartsen, A.
Tijdschrifttitel Historisch geografisch tijdschrift
Deel(Jaar)Nummer 30(2012)1
Paginering 3 - 14
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) veenweiden / landschap / historische geografie / west-nederland
Rubrieken Historische geografie
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Het veenweidelandschap is met zijn ouderdom van zo'n duizend jaar lang niet het oudste Nederlandse landschapstype, maar wel het meest Hollandse en misschien ook wel het meest karakteristieke voor ons land. Het gebied draagt de sporen van en de herinneringen aan een lang leven met hoogte- en dieptepunten. Het heeft veel te vertellen over het gebruik van de grond, de omgang met het water, de waterwegen die gegraven werden en de mensen die boerderijen bouwden, forten aanlegden, 's zomers in het gras lagen en 's winters op de sloten tochten schaatsten. Zijn specifieke trekjes en doorleefde geschiedenis maken van onze duizendjarige een interessant en typisch Nederlands cultuurlandschap waar we vooral ook in internationaal opzicht buitengewone waarde aan moeten hechten. Het voortbestaan van het veenweidelandschap is echter geenszins zeker. Hier en daar wordt voorzichtig de vraag gesteld: hoe kras is deze oude eigenlijk nog?
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.