Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 1997884
Titel Bureaustudie: perspectief teelt van olievlas
toon extra info.
G.E.L. Borm en M.P.J. van der Voort
Auteur(s) Borm, G.E.L. ; Voort, M.P.J. van der
Uitgever Lelystad : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene ruimte en Vollegrondsgroente
Jaar van uitgave 2005
Pagina's 23 p
Annotatie(s) PPO nr. 510488
Online full text
Trefwoorden (cab) vlas / olieleverende planten / teelt / teelthandleidingen / akkerbouw / opbrengsten / rendement / bijproducten / biobased economy
Rubrieken Oliegewassen / Akkerbouw
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Er bestaat belangstelling in de praktijk om oliemolens die zijn/worden gebouwd voor het persen voor koolzaad meer rendabel te maken door het persen van ook andere oliehoudende zaden zoals olievlas. Mede op basis van in Nederland uitgevoerd teelt onderzoek rond 1990 werd het perspectief van olievlas in de huidige situatie verkend. Het gewas olievlas kan vrij eenvoudig tegen lage kosten worden geteeld. De oogst kan bij aanhoudend natte omstandigheden problemen geven vooral als het gewas gelegerd is. Indien alleen het zaad kan worden vermarkt, blijft het saldo beduidend achter bij die van de huidige gewassen in het bouwplan zoals wintertarwe en zomergerst. Het verschil in saldo ten opzichte van winterkoolzaad is vrij gering. Een verbetering van het saldo is mogelijk door opbrengstverhoging maar vooral ook als een financiële opbrengst door de afzet van het stro voor vezelwinning kan worden verkregen. Een beter financieel resultaat ligt wellicht ook in het verschiet indien de verwerking van het zaad en de vezel door de telers collectief in eigen beheer wordt uitgevoerd. De ontwikkeling van nichemarkten o.a. in de foodsector (o.a. biologisch) bieden mogelijk ook perspectief.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.