Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2002098
Titel Analyse van de effecten van de kustversterking bij Nieuwvliet en Groede op kustontwikkeling, vegetatieontwikkeling en perceptie omwonenden
toon extra info.
Geertje van Wijk
Auteur(s) Wijk, G. van
Uitgever [S.l. : s.n.]
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 91 p ill
Msc Thesis Wageningen University
Online full text
Trefwoorden (cab) kusten / bescherming / versterking / vastleggen van duinen / zandsuppletie / vegetatiebeheer / erosie / kustgebieden / zeeuws-vlaanderen
Rubrieken Waterbouwkunde
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting In Nederland zijn acht zogenoemde Zwakke Schakels, kustgebieden die niet meer voldoen aan de eisen om het achterland de komende jaren veiligheid te bieden tegen overstromingen. Nieuwvliet-Groede is een deelgebied van de Zwakke Schakel West Zeeuws-Vlaanderen. In dit deelgebied zijn eind 2009 kustversterkende maatregelen toegepast, bestaande uit een zandsuppletie ter uitbreiding van de duinen voor de bestaande dijk, de aanleg van een erosieberm en de beplanting van de ontstane duinen met helmgras (Ammophila Arenaria). Omdat het gebruik van een erosieberm een nieuwe aanpak betreft, is het moeilijk te voorspellen hoe het gebied zich zal ontwikkelen en wat de effecten van de erosieberm zijn op de ontwikkeling van de vooroever, het strand en de duinvorming. Het doel van dit onderzoek is om op basis van volumeveranderingen inzichten te krijgen in de effecten van de zandsuppletie en erosieberm.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.