Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2002840
Titel Kwaliteit en ruimtelijke data in relatie tot het LPIS : kwaliteitsaspecten rondom het beheer van ruimtelijk data
toon extra info.
M. Meijer, L.A.E. Vullings
Auteur(s) Meijer, M. ; Vullings, L.A.E.
Uitgever Wageningen : Alterra
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 124 p ill
Titel van reeks Alterra-rapport (ISSN 1566-7197 ; 2285)
Annotatie(s) Dit onderzoek is uigevoerd binnen het kader van het Beleidsondersteunende onderzoek voor het ministerie van EL&I, thema Gemeenschappelijk Landbouw Beleid. - Projectcode BO-016-002
Online full text
Trefwoorden (cab) verkaveling / identificatie / registratie / databanken / gemeenschappelijk landbouwbeleid / kwaliteitsnormen
Rubrieken Landgebruiksplanning
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Elke lidstaat is verplicht om een Geïntegreerd Beheers- en Controlesysteem (GBCS) op te zetten. Een belangrijk onderdeel van dit GBCS is een systeem voor de identificatie van percelen landbouwgrond, ook wel perceelsregister of LPIS (Land Parcel Identification System) genoemd. In 2010 is door de EU een nieuw raamwerk opgezet om die kwaliteit van het perceelsregister te toetsen. Dit raamwerk wordt ook wel LPIS QAF genoemd. De elementen die deel uitmaken van dit kwaliteitsraamwerk komen voor een groot deel overeen met al bestaande kwaliteitsraamwerken zoals ISO en NEN. De uitkomsten van het LPIS QAF geven over het algemeen een goed beeld van de kwaliteit van het perceelsregister, zij het dat een aantal elementen sterk context afhankelijk zijn.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.