Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2002980
Koepeltitel Handboek voor beheerders : Europese natuurdoelstellingen op het terrein / Van Uytvanck, J. ; De Blust, G.
Toon alle aanwezige delen
Titel dl. 1: Habitats
toon extra info.
[red. Jan Van Uytvanck & Geert De Blust ; aut.: Heidi Demolder ... et al.]
Auteur(s) Van Uytvanck, J. ; De Blust, G. ; Demolder, H. ; Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, Brussel
Uitgever Leuven : LannooCampus
Jaar van uitgave cop. 2012
Pagina's 302 p ill
ISBN 9789401400961
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) natuurbeheer / habitats / natura 2000 / natuurtechniek / vegetatiebeheer / vlaanderen
Rubrieken Natuurbeheer (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Hoe beschermen we de natuur en houden we habitats, planten en dieren in stand? Handboek voor beheerders legt uit hoe gebieden beheerd kunnen worden in het Europese Natura 2000-netwerk. Het is het eerste handboek over natuurbeheer op de Vlaamse markt dat zich voornamelijk richt op niet-professionele natuurbeheerders zoals waterbeheerders, jagers, landbouwers, land- en boseigenaars enzovoort. Handboek voor beheerders bevat technische fiches voor de belangrijkste types van beheermaatregelen: maaien, begrazen, kappen en graven. Vervolgens komen de verschillende habitattypes waarop deze maatregelen van toepassing zijn aan bod. Ze worden gegroepeerd in graslanden, heiden en duinen, stilstaande waters en moerassen, rivieren en beken, bossen en mergelgrotten. Per habitattype ontdek je de mogelijke uitgangssituaties en de daaruit volgende trajecten voor beheer en herstel. De praktijk staat hier centraal. Wat moet de beheerder doen? Wanneer en met welke frequentie moet hij ingrijpen? Wat heeft hij nodig om het beheer tot een goed einde te brengen?
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.