Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2009938
Titel artikel Onderzoek naar de accumulatie van kwik in de uiterwaarden van de Rijn
Auteur(s) Heidinga, M.C. ; Koeman, J.H. ; Goeij, J.J.M. de ; Zegers, C. ; Verwey, J.H.P. ; Driel, W. van ; Groot, A.J. de
Tijdschrifttitel TNO nieuws : orgaan van de Centrale Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek
Deel(Jaar)Nummer 26(1971)
Paginering 382 - 384
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) bodemchemie / zware metalen / uiterwaarden / begrazing / ecotoxicologie / rundvee / gelderland
Rubrieken Bodemchemie / Milieutoxicologie, ecotoxicologie
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Elk jaar wordt een groot gedeelte van de uiterwaarden langs de Rijn overstroomd waarop na het droogvallen, steeds slib achterblijft. De mogelijkheid bestaat dat het op de uiterwaarden groeiende gras kwik uit het slib opneemt. Dit zou eventueel voor de koeien die 's zomers op de uiterwaarden grazen tot een extra belasting met kwik kunnen leiden. Mede in verband met de menselijke consumptie van vlees, melk en andere produkten, is het belangrijk te weten in welke mate en in welke chemische vorm kwik door diverse organen wordt opgenomen. In dit artikel wordt een onderzoek beschreven dat is verricht met het doel een inzicht te verkrijgen in de mogelijke accumulatie van kwik in koeien, grazend in een uiterwaardengebied.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.