Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2010267
Titel Bedrijfsovername in de multifunctionele landbouw : juridische en fiscale consequenties van diverse rechtsvormen
toon extra info.
Auteurs: Rob Stokkers, Harold van der Meulen, Arjan Dekking
Auteur(s) Stokkers, R. ; Meulen, H. van der ; Dekking, A.
Uitgever Den Haag [etc.] : LEI Wageningen UR [etc.]
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 42 p ill
Annotatie(s) PPO Publicatienr. 521. - LEI Projectcode 2275000206
Online full text
Trefwoorden (cab) multifunctionele landbouw / bedrijfsopvolging in de landbouw / eigendomsoverdrachten / recht / Nederland
Rubrieken Recht (algemeen) / Agrarische bedrijfsvoering
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Bedrijfsovername in de multifunctionele landbouw is een betrekkelijk nieuw fenomeen, omdat veel bedrijven pas één generatie geleden zijn gestart. De overname van een multifunctionele landbouwbedrijf is anders dan die van een gangbaar landbouwbedrijf, omdat er meer takken zijn en vaak ook meerdere opvolgers binnen één onderneming. Daardoor is over dit onderwerp nog weinig kennis beschikbaar, niet alleen bij de bedrijfsopvolgers en, maar ook bij hun accountants en bedrijfsadviseurs. Junior Waardewerken is een innovatienetwerk van 16 jonge multifunctionele ondernemers. De deelnemers aan dit netwerk hebben allemaal de ambitie om op termijn het bedrijf van hun ouders over te nemen. Zij willen daartoe hun kennis over bedrijfsovername in de multifunctionele landbouw vergroten en tevens toegankelijk maken voor toekomstige bedrijfsopvolgers. Dit naslagwerk is geschreven om de bekendheid van (toekomstige) multifunctionele ondernemers en hun adviseurs met de beschikbare rechtsvormen voor agrarische bedrijven te vergroten. Het schenkt aandacht aan de juridische en fiscale consequenties van de diverse ondernemingsvormen bij een normale bedrijfsvoering en bij bedrijfsoverdracht. De theorie wordt geïllustreerd met enkele rekenvoorbeelden voor de multifunctionele landbouw. De informatie kan worden gebruikt voor een goed keuze van de organisatie en rechtsvorm, die rekening houdt met de belangen van zowel bedrijfsverlaters als –opvolgers.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.