Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2012818
Titel Actualisatie Optiedocument 2010 : RR2010-SV en NREAP
toon extra info.
K.E.L. Smekens, P. Kroon, A.J. Plomp
Auteur(s) Smekens, K.E.L. ; Kroon, P. ; Plomp, A.J.
Uitgever Petten : ECN
Jaar van uitgave 2011
Pagina's 46 p fig., tab
Titel van reeks ECN, E-series (11-023)
Annotatie(s) Opdrachtgever PBL. - Projectnummer 5.0963
Online full text
Trefwoorden (cab) energie / luchtverontreiniging / reductie / emissie / luchtverontreinigende stoffen / kooldioxide / hernieuwbare energie / energiebeleid / broeikasgassen / biobased economy / nederland
Rubrieken Luchtverontreiniging / Energie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Volgend op de in 2010 gepubliceerde ReferentieRaming, zijn de beschrijvingen van technische maatregelen die kunnen bijdragen tot emissiereductie (opties) geactualiseerd. Het betrof een actualisatie van het Optiedocument naar potentieel, kosten en effecten. In het bijzonder zijn de elektriciteits- en transportopties herzien, en de effecten naar luchtverontreinigende stoffen (NEC-stoffen). Een nieuwe potentieelverkenning is berekend met deze geactualiseerde informatie, deze leidt tot een maximaal haalbare emissiereductie van 88 Mton CO2-eq. bovenop het achtergrondscenario met vastgesteld beleid (RR2010-SV). Het betreft een reductie door enkel binnenlandse maatregelen. Het zwaartepunt van deze studie ligt echter op het bepalen van de NEC-effecten van het Nederlandse Actieplan Hernieuwbare Energie (NREAP) zoals ingediend bij de Europese Commissie in 2010. Dit actieplan beschrijft hoe Nederland de Europese doelstelling van 14% hernieuwbare energie op eindverbruikbasis denkt te halen door inzet van biobrandstoffen en hernieuwbare elektriciteit en warmte. De studie toont aan dat er inderdaad positieve effecten zijn voor de meeste luchtverontreinigende stoffen, en hoe groot deze zijn. Een kostenoptimale variant van dit actieplan, met vermeden fossiele energie als basis, toont aan dat hetzelfde doel kan bereikt worden met een grotere inzet van hernieuwbare warmte-opties.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.