Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2019268
Titel De concurrentiepositie van Nederlandse regio's : regionaal-economische samenhang in Europa
toon extra info.
[auteurs Mark Thissen ... et al. ; eindred.: Simone Langeweg Tekst- en Communicatieadvies ... et al.]
Auteur(s) Thissen, M. ; Simone Langeweg Tekst- en Communicatieadvies, Leiderdorp
Uitgever Den Haag : Planbureau voor de Leefomgeving
Jaar van uitgave cop. 2011
Pagina's 122 p ill
Annotatie(s) PBL publication no.: 500210002
ISBN 9789078645863
Online full text
Trefwoorden (cab) firma's / particuliere sector / economische sectoren / regionale ontwikkeling / economische regio's
Rubrieken Internationale economie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De centrale onderzoeksvraag van deze studie is: Met welke Europese regionale bedrijfsconcentraties concurreert het Nederlandse bedrijfsleven, en welke regionale kenmerken kunnen de internationale concurrentiekracht van Nederlandse sectoren bevorderen? Met het antwoord op deze vraag hopen we meer licht te kunnen werpen op de factoren die samenhangen met de concurrentiekracht van Europese regio’s en die dus op orde moeten zijn voor een optimale uitgangspositie van een regio. Deze kennis is van groot belang voor een effectief beleid gericht op de versterking van de internationale concurrentiepositie. We belichten onze onderzoeksvraag uit het perspectief van de internationale handel in de regionale netwerken van steden en regio’s binnen Europa.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.