Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2028169
Titel Evaluatie NME arrangement "Nieuwe wegen naar biodiversiteit in Eindhoven"
toon extra info.
[opgesteld door: Joost Barendrecht]
Auteur(s) Barendrecht, J.
Uitgever [S.l.] : Joost Barendrecht Duurzaam Advies
Jaar van uitgave 2013
Pagina's 19 p
Annotatie(s) Opdrachtgever: gemeente Eindhoven, Roel den Dikken, programmaleider Groen  toon alle annotatie(s)
Versie: Definitief 2.0
Online full text
Trefwoorden (cab) natuur- en milieueducatie / biodiversiteit / informeel onderwijs / programma-evaluatie / openbaar groen / stedelijke gebieden / maatschappelijke betrokkenheid / gemeenschapsontwikkeling / noord-brabant / belevingswaarde / landschapsbeleving
Rubrieken Natuurbeheer (algemeen) / Omgevingspsychologie
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Wij kunnen veel van de natuur om ons heen leren. Daarbij ontstaat steeds meer het besef dat de grote verscheidenheid aan soorten een voorwaarde is voor het functioneren van ecosystemen en daarmee de basis is van leven. Door de waarde van biodiversiteit in onze directe omgeving bewuster te ervaren wordt een andere houding ten opzichte van de natuur gestimuleerd. Want bewustwording leidt tot anders handelen. Het NME arrangement “Nieuwe wegen naar biodiversiteit in Eindhoven” had als doel de waarde van biodiversiteit voor diverse inwoners in Eindhoven inzichtelijk te maken. Dit is gedaan door het uitvoeren van een breed educatief programma voor diverse doelgroepen en door de educatie te koppelen aan thema’s waarin Eindhoven sterk is: Groen in de stad en Design. Verder laten onderdelen van het arrangement zien hoe actieve beleving van biodiversiteit als verbindend element kan worden ingezet in wijken en tussen jongeren en ouderen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.