Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2043613
Titel artikel Resultaten van vijf jaar mestonderzoek op coccidiose bij kalveren
Auteur(s) Vanholder, T. ; Holzhauer, M. ; Mûelenaere, C. de
Tijdschrifttitel Tijdschrift voor diergeneeskunde
Deel(Jaar)Nummer 138(2013)11
Paginering 22 - 27
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) kalveren / coccidiose / kalverziekten / rundveehouderij / diergezondheid / monsters / mest / dierziektepreventie
Rubrieken Infectieziekten / Rundvee
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Coccidiose is een parasitaire infectie die bij kalveren en jongvee diarree en groeivertraging veroorzaakt. Uit de resultaten van vijf jaar mestonderzoek in Nederland blijkt dat 67 procent van de bedrijven in Nederland blijkt dat 67 procent van de bedrijven (n=1155) en 62 procent van de geanalyseerde monsters (n=1563) van verdachte kalveren positief waren op coccidiose. Op 26 procent van de bedrijven was coccidiose de oorzaak van recurrente klachten bij kalveren. Daarmee is het nog steeds een belangrijke oorzaak van diarree en groeivertraging bij kalveren tijdens de opfokperiode. Tevens geven de resultaten aan dat E. alabamensis niet alleen bij weidecoccidiose een rol speelt, maar ook oorzaak kan zijn van coccidiose op stal. Andersom kunnen E. bovis en in mindere mate E. zuernii de oorzaak zijn van coccidiose bij dieren met weidegang. Waar coccidiose voorheen geassocieerd werd met klachten bij kalveren na het spenen lijkt de ziekte nu vroeger op te treden (mediaan = 8 weken) met een erg uitgebreide leeftijdsspreiding van één week tot dertig maanden ouderdom.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.