Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2046012
Titel artikel De bekostiging waterbeheer : wie betaalt welk deel?
Auteur(s) Wienhoven, M. ; Veeren, R. van der
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer 3(2013)4
Paginering 22 - 28
Online full text
Trefwoorden (cab) waterbeheer / waterkwaliteit / drinkwater / waterzuivering / grondwater / watersystemen / kaderrichtlijn water / kostenanalyse / gebruik
Rubrieken Watervoorziening / Waterbeheer (algemeen)
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Wie betaalt welk deel van het waterbeheer in Nederland? Een relevante vraag nu door de financiële crisis en economische tegenwind de bekostiging van aanvullende maatregelen niet meer zo vanzelfsprekend is als een aantal jaren terug. Niet alleen het bedrijfsleven heeft het zwaar met het hoofd boven water houden. De consument is een stuk van zijn koopkracht kwijt en ook de overheidsfinanciën staan onder druk mede als gevolg van de crisis. De veranderde financiële situatie bij de diverse betrokken partijen in het waterbeheer vraagt om het maken van zorgvuldige keuzes. Om de discussies die op verschillende niveaus spelen over de financiering van het waterbeheer goed te kunnen voeren, is een analyse uitgevoerd van de verdeling van de kosten en lasten van het waterbeheer in Nederland. In het rapport ‘Wie betaalt welk deel van de EU KRW?’ (Ecorys, 20121) is een overzicht gegeven van de kosten en financiering van het totale waterbeheer in Nederland, en vervolgens ingezoomd op de kosten en financiering van schoon water. Het rapport vormt daarmee een belangrijke bron van actuele informatie (2012) die kan worden gebruikt ter onderbouwing van discussies over de kosten en de verdeling van de lasten met betrekking tot het totale waterbeheer in Nederland, en de maatregelen voor de Europese Kaderrichtlijn Water (EU KRW) in het bijzonder.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.