Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2050916
Titel LEDs : sturen en belichten bij paprika : scenario analyse LED en SON-T
toon extra info.
Ad Schapendonk, Sander Pot en Govert Trouwborst
Auteur(s) Schapendonk, A. ; Pot, S. ; Trouwborst, G.
Uitgever Wageningen : Plant-Dynamics
Jaar van uitgave 2010
Pagina's 1 online resource (33 pagina's) illustraties, figuren
Annotatie(s) PT-rapport 1384  toon alle annotatie(s)
Dit onderzoek werd gesubsidieerd door het Productschap Tuinbouw en het ministerie van LNV
Online full text
Trefwoorden (cab) glastuinbouw / paprika's / capsicum annuum / vruchtgroenten / belichting / led lampen / kosten-batenanalyse / bloei-inductie / gewassen, groeifasen / groeieffecten / teeltsystemen
Rubrieken Vruchtgroenten / Teelt, cultuurmethoden
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het voordeel van bijbelichting met LED's bij paprika is discutabel. Op dit moment kan gesteld worden dat led’s in paprika geen meerwaarde hebben boven belichten met SON-T. Alleen als de kosten van led lager zijn dan SON-T levert het pas een meerwaarde op. Enerzijds is er op theoretische basis wel een meerproductie van 5-15% te verwachten in vergelijking met SON-T, anderzijds komt dat er in de praktijk niet uit. Bovenbelichting met LED's biedt weliswaar perspectieven om generatief te sturen maar alternatieven zoals sturen met temperatuur zijn makkelijker te realiseren en hebben een beter controleerbaar effect. Tussenbelichting is bij paprika met de huidige LED armaturen geen haalbare optie. De Lichtverdeling wordt in belangrijke mate ongunstig beïnvloed door locale effecten van bladeren die dicht bij de armaturen hangen. Ook vanuit een logistiek oogpunt was de positie van de LED's hinderlijk bij het oogsten en andere gewashandelingen. Er is grote kans op schade op doorverbrandingsverschijnselen van de bladeren.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.