Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2055695
Titel Floriade : het netwerkevent in gebiedsontwikkeling : onderzoek naar kansen en bedreigingen van participerende actoren in een eventgerichte gebiedsontwikkeling
toon extra info.
Edwin Bos
Auteur(s) Bos, E.
Uitgever [S.l. : s.n.]
Jaar van uitgave 2013
Pagina's [136] p
Annotatie(s) Scritptie Technische Universiteit Delft, Master City Developer, Erasmus Universiteit Rotterdam, Stadsontwikkeling Rotterdam
Online full text
Trefwoorden (cab) regionale ontwikkeling / regionale planning / landschap / themaparken / tentoonstellingen / stedelijke ecologie / programma-evaluatie / scenario planning / midden-limburg / zuid-holland / zuidelijk flevoland
Rubrieken Plattelandsontwikkeling
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting Floriade: het netwerkevent in gebiedsontwikkeling. Een titel die niet zomaar tot stand is gekomen. Bij een eventgerichte gebiedsontwikkeling als een Floriade melden actoren zich in grote getale om te participeren. Ervaringen uit eerdere eventgerichte gebiedsontwikkelingen leren dat één van de grootste problemen is dat sommige actoren vlak voor het evenement hun afspraken niet nakomen. Dit onderzoek richt zich om die reden op het verbinden van actoren aan een eventgerichte gebiedsontwikkeling waarbij de Floriade als onderzoeksobject is gekozen. De Floriades Den Haag/Zoetermeer 1992, Venlo 2012 en de nog te organiseren Floriade Almere 2022 zijn onderzocht. De vraag die in dit onderzoek is gesteld is hoe een gemeente participerende actoren in een eventgerichte gebiedsontwikkeling als de Floriade aan zich kan verbinden, zodat een duurzame relatie ontstaat en de risico’s voor een gemeente beperkt blijven?
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.