Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2065554
Titel Waterharmonica Aqualân Grou : monitoring invloed verlaagd debiet 2012-2013
toon extra info.
auteur(s) Frank van Herpen en Ton Schomaker, Ruud Kampf
Auteur(s) Herpen, F. van ; Schomaker, T. ; Kamp, R.
Uitgever Eindhoven : Royal HaskoningDHV
Jaar van uitgave 2014
Pagina's 1 online resource (PDF, 32 pagina's) illustraties
Annotatie(s) Opdrachtgever Wetterskip Fryslân. - Projectnummer BD1606
Online full text
Trefwoorden (cab) waterzuivering / afvalwaterbehandelingsinstallaties / biologische monitoring / monitoring / helofytenfilters / macrofauna / waterstand / waterschappen / friesland
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Medio 2006 is bij de RWZI van Grou het moerassysteem Aqualân Grou in gebruik genomen. Aqualân Grou is een zuiveringsmoeras volgens het Waterharmonica-principe en zorgt voor nazuivering van een kwart van het effluent van de RWZI. Het systeem bestaat uit een combinatie van vijvers voor watervlooien, rietsloten en een paaibiotoop voor vis. Vanaf eind 2006 is er uit gebreide monitoring uitgevoerd aan het zuiveringsmoeras. Deze monitoring betreft zowel fysisch-chemische monitoring ook biologische monitoring aan bacteriën, fytoplankton, zoöplankton, waterplanten en vissen. In aansluiting op de basisrapportage uit 2012 met daarin de resultaten van de monitoring van 2006-2013 wordt in deze rapportage met name aandacht besteed aan: de fysisch-chemische parameters van 2012-2013; de macrofauna-bemonstering in 2012; de effecten van de debietsverandering vanaf 2012 en de waterstand in de vlooienvijvers en verdeelsloot vanaf 2013.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.