Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2070573
Titel Onderzoek naar effecten en economische haalbaarheid van toepassing CO2 in de teelt van Medinilla
toon extra info.
uitgevoerd door: Aad van Holsteijn, Jan Paul van der Kolk, Dave van Marwijk, Erik de Rooij, Helma Verberkt, Sander Pot
Auteur(s) Holsteijn, A. van ; Kolk, J.P. van der ; Marwijk, D. van ; Rooij, E. de ; Verberkt, H. ; Pot, S.
Uitgever Wageningen : DLV Plant
Jaar van uitgave [2010]
Pagina's 1 online resource (PDF, [87] pagina’s) illustraties
Annotatie(s) In opdracht Telersgroep Medinilla. - In samenwerking met Fieldlab Glastuinbouw. - PT Projectnummer: 13424
Online full text
Trefwoorden (cab) medinilla / kooldioxide / groeieffecten / potplanten / glastuinbouw / landbouwkundig onderzoek / nederland
Rubrieken Sierplanten
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Om groei verder te optimaliseren is in Medinilla CO2 onderzoek uitgevoerd om te achterhalen welke voordelen dit kan geven. Van CO2 is algemeen bekend dat dit bij planten samen met licht zorgt voor fotosynthese. Dit is de motor van de droge stof. Over CO2 doseren in schaduwplanten (teeltniveau 180 tot 270 μmol/m2.s PAR-licht) zoals Medinilla is over CO2 doseren minder bekend en zodoende is ook onduidelijk wat CO2 voor meer groei kan geven als hier goed mee wordt omgesprongen. Ook is onduidelijk of CO2 doseren risico’s geeft in de teelt, zodat bijv een bepaalde plantschade kan ontstaan als CO2 op een verkeerde wijze wordt toegepast. Zodoende zijn er een winteronderzoek (janmaart 2009) en een voorjaars/zomeronderzoek (april-juli 2009) CO2 doseren opgezet. In het eerste onderzoek zijn wel en niet doseren met elkaar vergeleken. En in het tweede onderzoek is er een derde variant bijgekomen, waarbij met lichter telen en luchtbevochtiging is bekeken of hierbij in combinatie met CO2 doseren nog meer bereikt kon worden. Uiteindelijk is de economische haalbaarheid van CO2 doseren in Medinilla in kaart gebracht.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.