Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2071627
Titel Produktiviteit Kordia
Uitgever [Zoetermeer] : NFO
Jaar van uitgave [2014]
Pagina's 1 online resource (PDF, 24 pagina's) illustraties
Online full text
Trefwoorden (cab) kleinfruit uit de gematigde streken / kersen / fruitrassen voor directe consumptie / cultivars / plantgezondheid / steenvruchten / proeven / landbouwkundig onderzoek / gewaskwaliteit
Rubrieken Kleinfruit
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Kordia is wat betreft waardering door handel en consument het best gewaardeerde kersenras in Nederland. Om deze reden is het de laatste 5 jaar het meest geplante ras. Helaas blijkt Kordia in de teelt niet altijd het meest succesvolle ras. Hoewel uit (literatuur) onderzoek van PPO Randwijk en vanuit de praktijkervaringen van leden van de productcommissie steenfruit een aantal aandachtspunten naar voren kwamen, blijkt er breed gedragen toch behoefte om structureel te kijken waarom een aantal percelen Kordia wél tot zeer goede producties komen. Vermoeden is dat plantgezondheid hier een belangrijke rol in heeft. Het doel van de rondgang langs 14 succesvolle Kordiatelers was, om boven tafel te krijgen, welke factoren van invloed zijn op de boomgezondheid en daarmee van invloed zijn op de productiviteit. Door in een breder verband aandacht te schenken aan deze succesfactoren, zou een stap gemaakt kunnen worden om de kersenteelt nog meer te professionaliseren en te laten renderen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.