Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2075342
Titel Invloed van RWZI's op NH4 in het watersysteem periode 2008-2013
toon extra info.
auteur Hanneke van Zuilichem ; co-auteur Wim van der Hulst
Auteur(s) Zuilichem, H. van ; Hulst, W. van der
Uitgever 's-Hertogenbosch : Waterschap Aa en Maas
Jaar van uitgave 2014
Pagina's 1 online resource (PDF, 56 pagina's) illustraties
Online full text
Trefwoorden (cab) waterzuivering / afvoerwater / waterkwaliteit / ammoniak / inventarisaties / waterschappen / noord-brabant
Rubrieken Afvalwaterbehandeling
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In 2013 is een analyse uitgevoerd van de toestand en ontwikkeling van de oppervlaktewaterkwaliteit boven- en benedenstrooms lozingspunten van de rwzi’s in het beheergebied van waterschap Aa en Maas over de periode 2008-2012. Daaruit bleek dat bij alle 7 rwzi’s benedenstrooms de KRW-norm voor ammonium op structurele basis werd overschreden. Het is van belang om te weten waardoor de normoverschrijdingen voor het jaargemiddelde worden bepaald: door enkele piekwaarden of door structureel verhoogde concentraties ammonium. Dit bepaalt namelijk de omvang en impact van de overschrijdingen op het watersysteem en de aanpak van de achterliggende oorzaak. Van hieruit kan een vervolgstrategie uitgezet worden. Informatiebehoefte De eerste inventarisatie naar normoverschrijdingen voor ammonium heeft geleid tot een aantal vragen, die zijn beantwoord aan de hand van een data-analyse van waterkwaliteitsgegevens boven- en benedenstrooms effluentlozingen van rwzi’s over de periode 2008-2013.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.