Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2077353
Titel Al die emoties, waar komen die vandaan? Natuurgerelateerde sociale praktijken en hun invloed op de omgang met grote hoefdieren in het Nederlandse landschap
toon extra info.
Mart l’Ami
Auteur(s) l'Ami, M.
Uitgever [S.l. : s.n.]
Jaar van uitgave 2014
Pagina's 1 online resource (PDF, 71 pagina's)
Pagina's 1 online resource (1 online resource (PDF, 71 pagina's))
Msc Thesis MSc Thesis Environmental Policy - Environmental Sciences - Environmental Policy - Wageningen University
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) natuurgebieden / omgevingspsychologie / landschapsbeleving / burgers / grote grazers / wild / hoefdieren
Rubrieken Natuurbeheer (algemeen) / Omgevingspsychologie
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting Controverses rondom de omgang met dieren zijn terug te vinden in discussies over natuurbeheer in Nederland. Bij natuurbeheerorganisaties bestaat de behoefte om effectiever aansluiting te vinden bij de emoties van burgers in deze discussies. Deze behoefte, welke ook terug te vinden is bij bos- en natuurbeheerder Staatsbosbeheer, vormde de aanzet van dit onderzoek. In dit onderzoek worden emoties onderzocht vanuit de veronderstelling dat ze verbonden zijn met dagelijkse bezigheden. Het gaat hierbij om de manier waarop mensen in het dagelijks leven in contact staan met dieren en natuur. Deze dagelijkse bezigheden, in de (milieu-)sociologie omschreven als sociale praktijken, oefenen via emotie en kennis invloed uit op opvattingen in breder verband met betrekking tot natuurbescherming en omgang met dieren. Het doel van deze studie is het vergroten van inzicht in de invloed van sociale praktijken op de opvattingen over de omgang met dieren in het natuurbeheer, zodat de dynamiek van complexe maatschappelijke conflicten rondom deze dieren beter begrepen kan worden.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.