Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2077853
Titel Verbetering kwaliteit en houdbaarheid van diverse potplanten met 1-MCP
toon extra info.
J.P.J. de Wild, E.C. Otma, G. Slootweg, M.A. ten Hoope
Auteur(s) Wild, J.P.J. de ; Otma, EC.. ; Slootweg, G. ; Hoope, M.A. ten
Uitgever Wageningen : Agrotechnology & Food Innovations
Jaar van uitgave 2005
Pagina's 1 online resource (PDF, 33 pagina's) illustraties
Annotatie(s) Rapport 323. - PT11541
Online full text
Trefwoorden (cab) siergewassen / potplanten / kwaliteit / houdbaarheid (kwaliteit) / kwaliteit na de oogst / ethyleen / gewasbescherming
Rubrieken Sierplanten
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Tijdens de afzet kunnen bij diverse potplanten grote kwaliteitsverliezen optreden. Er wordt over het algemeen aangenomen dat deze kwaliteitsproblemen te maken hebben met ethyleen. De werking van ethyleen kan worden tegengegaan met 1-MCP (FreshStart TM). In het onderzoek is nagegaan of een behandeling van verschillende potplant gewassen met 1-MCP een belangrijke verbetering van de houdbaarheid of kwaliteit oplevert. Het onderzoek richtte zich tevens op de benodigde dosis en behandelingsduur Over het algemeen was het effect van de toegepaste afzetsimulatie gering. Ondanks de transportsimulatie van 7 dagen donker trad er relatief weinig kwaliteitsverlies op, mede hierdoor is er weinig effect van een 1-MCP behandeling gevonden. Resultaten wijzen er tevens op dat een voorbehandeling met 1-MCP niet lang genoeg effectief is om de gehele donkerperiode te overbruggen. Het effect van de ethyleenbegassing was bij veel producten dramatisch, een 1-MCP behandeling kon over het algemeen de ethyleenschade goed voorkomen. De continue aanwezigheid van 1-MCP tijdens donkertransport is getest bij Hibiscus en Phalaenopsis. Deze behandeling was zeer effectief bij het tegengaan van knop- en bloemval. Een enkelvoudige 1-MCP behandeling voorafgaand aan transport zal over het algemeen onvoldoende kwaliteitsverbetering opleveren.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.