Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2078972
Titel Mapping, modelling and discussing rural development options
toon extra info.
Derek Brent van Berkel
Auteur(s) Berkel, D.B. van
Uitgever [S.l. : s.n.]
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 171, [30] p ill., krt
Annotatie(s) Proefschrift Amsterdam, VU  toon alle annotatie(s)
Auteursnaam op omslag: Derek van Berkel
ISBN 9789462032033
Online full text
Trefwoorden (cab) plattelandsontwikkeling / plattelandseconomie / landgebruiksplanning / landschap / multifunctionele landbouw
Rubrieken Plattelandsontwikkeling
Publicatie type Proefschrift
Taal Engels
Toelichting Onzekerheid over hoe de ontwikkelingen op het platteland van invloed zijn op het ecologische en sociale systemen, en de noodzaak om de problemen van het platteland op te lossen vereist onderzoek naar de factoren die bijdragen aan plattelandsontwikkeling. Het doel van dit proefschrift is om de ruimtelijke en temporele aspecten van ruraal ontwikkelingspotentieel te analyseren en te kwantificeren, om zo inzicht te verschaffen in methoden die gebruikt kunnen worden met belanghebbenden om de ruimtelijke consequenties van veranderingen op het platteland inzichtelijk te maken. Een meerschalige benadering wordt toegepast op de Europese Unie en in twee case studies die typerend zijn voor de herstructurering van het platteland in de Europese Unie. Waaronder voor Nederland: Winterswijk.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.