Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2084395
Titel artikel Goed asset management voorkomt aantasting door biogene sulfiden en ander agressief afvalwater
Auteur(s) Snaterse, K.
Tijdschrifttitel WT-afvalwater
Deel(Jaar)Nummer 14(2014)1
Paginering 290 - 303
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) riolering / betonnen buizen / gebruiksduur / ontwerp / aantasting / sulfiden (organisch) / zwavelzuur / anaërobe omstandigheden / risicobeheersing
Rubrieken Afvalverwerking
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Aantasting is een belangrijke oorzaak voor schade en verkorting van de levensduur van rioolstelsels. Verschillende in rioolstelsels toegepaste materialen zijn kwetsbaar voor aantasting door biogene sulfiden. De schade kan op verschillende plaatsen in het rioolstelsel optreden. Deze locaties zijn echter gemakkelijk te herkennen, zodat schade valt te voorkomen. Wanneer schade is vastgesteld, is dat in de meeste gevallen goed te rehabiliteren met behulp van kunststof materialen. Naar het fenomeen van aantasting door biogene sulfiden is veel onderzoek uitgevoerd en voortdurend verschijnen nieuwe onderzoeksresultaten. Echter meestal niet vanuit het perspectief van asset management. Men kan zich afvragen of het zinvol is verder onderzoek uit te voeren naar het fenomeen en in plaats daarvan het onderzoek meer te richten op een goed ontwerp en effectieve beheermaatregelen. Dit artikel gaat in op het fenomeen van biogene zwavelzure aantasting, de risico‘s daarvan en de herkenning van de locaties waar het verschijnsel kan optreden. Het artikel geeft in dat verband richting aan goed ontwerp en beheer (asset management).
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.