Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2094890
Titel Ontwikkelingen en vestigingsmogelijkheden voor litoraal zeegras in de trilaterale Waddenzee
toon extra info.
Eelke Folmer
Auteur(s) Folmer, E.
Uitgever Leeuwarden : Programma naar een rijke Waddenzee
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 29 p
Annotatie(s) Opdrachtgever: Programma naar een Rijke Waddenzee. - Met ondersteuning van Waddenacademie en WaLTER
Online full text
Trefwoorden (cab) zostera marina / ecologisch herstel / mariene gebieden / eutrofiëring / waddenzee
Rubrieken Mariene Ecologie
Publicatie type Boek
Taal Engels
Toelichting Zeegras kan grote effecten hebben op de biodiversiteit en het functioneren van de Waddenzee. Litoraal en sublitoraal zeegras is sinds de jaren dertig door o.a. wierziekte, de aanleg van de Afsluitdijk en eutrofiëring in de gehele Waddenzee sterk afgenomen. Sinds de jaren 1950 hebben er in de Nederlandse Waddenzee verschillende zeegras herstelmaatregelen plaatsgevonden maar geen van de maatregelen hebben geleid tot de terugkeer van stabiele zeegras populaties of velden. Sinds de jaren 1990 is litoraal zeegras (zowel Zostera marina als Zostera noltii) in de noordelijke Waddenzee sterk toegenomen en tegenwoordig is rond 15% van het areaal van het intergetijdengebied in Schleswig-Holstein bedekt met zeegrasvelden. In de zuidelijke Waddenzee daarentegen is herstel achtergebleven en komen er tegenwoordig slechts kleine, dun bedekte velden voor. Omdat het eutrofiëringsniveau in de noordelijke Waddenzee beduidend lager is dan in de zuidelijke Waddenzee, en omdat eutrofiëring een belangrijke beperkende factor voor zeegras kan zijn (Burkholder et al. 2007), wordt dit verschil vaak genoemd als verklaring voor de divergerende ontwikkelingen
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.