Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2099725
Titel Watersysteemanalyse de Veluwe : op weg naar een helder beeld van het Veluwe water
toon extra info.
Jansen, Frederik
Auteur(s) Jansen, F.
Uitgever [S.l. : s.n.]
Jaar van uitgave 2013
Pagina's [86] p
Annotatie(s) Een analyse van het grond- en oppervlakte water, ter bevordering van een eenduidige beschrijving over het Veluwe watersysteem  toon alle annotatie(s)
Opdrachtgever: Provincie Gelderland
Stageverslag Hogeschool Van Hall Larenstein Land en Watermanagement
Online full text
Trefwoorden (cab) waterbalans / watersystemen / waterlopen / grondwaterstand / grondwater / oppervlaktewater / waterbeheer / gelderland / veluwe
Rubrieken Waterbeheer (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Nationaal park de Veluwe is een heel bijzonder gebied wat betreft ecologische, recreatieve, landschappelijke en cultuurhistorische kwaliteiten. Om deze kwaliteiten zo goed mogelijk te kunnen waarborgen is weet van het watersysteem van de Veluwe een belangrijk onderdeel. Het watersysteem van de Veluwe is al veelvuldig onderzocht op basis van metingen en modelleringen. Toch is er nog geen duidelijk beeld van het watersysteem van de Veluwe. De Provincie Gelderland wil hier in samenwerking met Waterschap Vallei en Veluwe, Royal HaskoningDHV, Vitens, KWR, Future Water, Alterra en de Bekenstichting verandering in brengen door in een kort en intensief proces tot zo breed mogelijk gedeelde uitspraken te komen over het grond- en oppervlakte water van de Veluwe. Deze uitspraken kunnen in de toekomst als basis worden gebruikt om beleid en besluitvorming zo goed mogelijke te kunnen onderbouwen. Het doel van dit rapport is om tot nieuwe zo breed mogelijk gedeelde uitspraken over het grondwater, sprengenbeken en waterbalans van de Veluwe te komen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.