Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2101056
Titel Handhaving op etikettering en reclame voor flesvoeding voor zuigelingen en peutermelk
Uitgever [S.l.] : Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 19 p
Online full text
Trefwoorden (cab) controles op etikettering / etiketteren / etiketteren van voedingsmiddelen / zuigelingenvoeding / zuigelingenvoedsel / voedingsmiddelenwetgeving / levensmiddelenreclame / voeding en gezondheid
Rubrieken Voedingsmiddelenrecht / Verpakking van levensmiddelen / Voedingsmiddelen, dranken
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) houdt intensief toezicht op de etiketteringsregels van producten die bestemd zijn voor zuigelingen en peuters. De NVWA heeft in de periode eind 2013 tot begin 2015 de etikettering en reclame van de in die periode verkrijgbare volledige zuigelingenvoedingen, opvolgzuigelingenvoedingen en peutermelken gecontroleerd. Deze producten waren afkomstig van 17 verschillende fabrikanten. De strikte etiketteringsregels die gelden voor producten bestemd voor zuigelingen (kinderen jonger dan twaalf maanden) liggen vast in Richtlijn 2006/141/EG. Voor voedings- en gezondheidsclaims op opvolgzuigelingenvoeding en peutermelk (voor kinderen tussen één en drie jaar), die de fabrikant vrijwillig op het etiket kan vermelden, is Verordening (EG) nr. 1924/2006 van toepassing. Dit rapport beschrijft de meest recente handhaving bij 17 fabrikanten op de etikettering, presentatie en reclame van zuigelingenvoeding en peutermelk.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.