Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2101302
Titel Natuur in de provincie : één jaar Natuurpact in uitvoering
Uitgever Den Haag : Interprovinciaal Overleg (IPO)
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 1 online resource (PDF, 38 pagina's) illustraties
Annotatie(s) IPO-publicatienummer 319
Online full text
Trefwoorden (cab) natuurbeleid / natuurgebieden / natuurontwikkeling / provincies / regionaal bestuur / regionaal beleid / decentralisatie / welzijn / samenwerking / ruimtelijke ordening
Rubrieken Natuurbeschermingsbeleid / Overheidsbeleid / Overheidsinstellingen
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Natuurbeleid en natuurontwikkeling richten zich niet alleen op duurzame instandhouding van internationale natuurwaarden (biodiversiteit), maar moeten ook deel uitmaken van de belevingswereld van mensen. En bijdragen aan geluk, gezondheid en economisch welzijn. Die maatschappelijke betekenis van natuur moet een nadrukkelijker plek krijgen in het natuurbeleid en de uitvoering daarvan. Hiervoor is een gebiedsgerichte ontwikkeling nodig, waarbij we natuuropgaven verbinden met andere maatschappelijke opgaven en waardoor burgers meer betrokken raken bij de natuur. De decentralisatie van het natuurbeleid naar de provincies is daarin een logische stap. De provincies hebben goed zicht op de regionale opgaven en in de belangen van verschillende spelers in het gebied. Provincies zijn daarom als geen ander in staat om deze belangen met elkaar te verbinden en zo win-winsituaties te creëren. De provincies kijken terug op een goed verlopen decentralisatie van natuurtaken. Met deze rapportage geven de provincies inzicht in de resultaten van de decentralisatie van natuurtaken. We laten veel mooie voorbeelden zien van projecten die we samen met onze partners hebben gerealiseerd.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.