Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2104511
Titel Historische atlas van Delft : stad van ambacht en techniek
toon extra info.
Stef van der Gaag ; onder redactie van Willem Frijhoff, Paul van de Laar en Reinout Rutte ; eindredactie Ernst van Raaij, Jan Loohuis
Auteur(s) Gaag, Stef van der ; Frijhoff, Willem (editor)
Uitgever Nijmegen : Vantilt
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 87 pagina's illustraties
Titel van reeks Historische atlassen
Annotatie(s) Met literatuuropgave
ISBN 9789460042096(gebonden); 9460042090(gebonden)
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Rubrieken Historische atlassen
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Delft is een van de fraaiste grachtensteden van Nederland. De stad is beroemd om haar vooraanstaande rol in de zeventiende eeuw, toen ze dankzij het ‘eigen’ Delfshaven, een voorpost aan de Maas, nauw betrokken was bij het werk van de voc. Kunst en ambacht kwamen tot bloei. Tientallen plateelbakkerijen produceerden het fameuze Delftse aardewerk, en Johannes Vermeer schilderde onder meer zijn bekende Gezicht op Delft. Na deze Gouden Eeuw volgde een lange periode van stagnatie en krimp, en het tij keerde pas rond het midden van de negentiende eeuw. Delft werd toen aangesloten op het spoorwegnet en ontwikkelde zich tot fabrieksstad. Op initiatief van een industrieel kwam het Agnetapark tot stand, een vroeg voorbeeld van planmatige volkswoningbouw, met veel groen en slingerende straten. De snelle bevolkingsgroei in de twintigste eeuw, vooral na de Tweede Wereldoorlog, heeft tot aanzienlijke stadsuitbreidingen geleid. Hierbij voerde aanvankelijk een strikt functionele planning, waarbij het autoverkeer ruim baan kreeg, de boventoon. Als reactie hierop werden in de jaren zeventig en tachtig woonerven aangelegd. Recentelijk heeft de spoorzone een geheel nieuwe aanblik gekregen
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.