Informatie voor professionals in voedsel en groen

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over
Record nummer 2108764
Titel NHI 2.2 : beschrijving van de veranderingen en toetsing in NHI 2.2
toon extra info.
Jacco Hoogewoud, Ab Veldhuizen, Geert Prinsen, Joachim Hunink
Auteur(s) Hoogewoud, Jacco ; Veldhuizen, Ab ; Prinsen, Geert ; Hunink, Joachim
Uitgever Delft : Deltares
Jaar van uitgave 2011
Pagina's 1 online resource (PDF, 101 pages) illustrations
Online full text
Trefwoorden (cab) grondwater / oppervlaktewater / modelleren / informatiesystemen / hydrologische gegevens / waterbeheer
Rubrieken Waterbeheer (algemeen)
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Jaarlijks vind een release plaats van een nieuwe NHI versie. In deze versie zijn de laatste inzichten verwerkt die beschikbaar en toepasbaar zijn. De aanpassingen zijn vooral gevoed door de laatste aanbevelingen van de STOWA toetsing (voor zover nog niet in NHI 2.1. meegenomen), door een in ander kader gemaakt rondje regionale diensten RWS en door de ervaringen uit de toepassing en gebruik van NHI 2.1 in het Deltaprogramma-Zoetwater. De belangrijkste analyses naar de oorzaken van niet goed functioneren van NHI zijn uitgevoerd binnen de taskforce dynamiek, waarin externe hydrologen hebben deelgenomen. Een deel van de aanbevelingen van deze taskforce zijn opgenomen in NHI2.2, de volledige lijst wordt opgenomen in NHI3.0. Sinds medio 2010 is afgesproken nieuwe NHI versies telkens te vergelijken met de vorige versie, en te toetsen aan de hand van vooraf afgesproken kwaliteitstcriteria. Dit is voor het eerst gebeurd met de release van NHI 2.1, in december 2010. Per 1 oktober 2011 is NHI 2.2. opgeleverd. Het nu voorliggende rapport beschrijft de wijzigingen van NHI 2.2. ten opzichte van NHI 2.1.
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.